Noutati
Noutati
Promotii
Promotii
Resigilate
Resigilate
PRODUSE NOI
|
Ati uitat parola
|
Inregistrare

Home

/

Casa inteligenta

Smart Home - de la Carlo Gavazzi - Italia

mm


Descriere sistem

Compania Carlo Gavazzi fondata in anul 1931 in Italia are o experienta de peste 80 de ani in domeniul automatizarilor industriale si beneficiaza de reprezentare globala (cu fabrici si birouri in peste 65 de tari de pe glob).

Carlo Gavazzi Automation este un grup internațional cu activități în proiectarea, fabricarea și comercializarea SISTEMELOR INTELIGENTE, a echipamentelor vizate pe piețele globale de automatizari industriale, si de automatizare a clădirilor. Carlo Gavazzi Automation oferă clienților prin cele 22 de companii naționale de vânzări din Europa, America, Asia și Pacificsoluții competitive inovative tehnologicde înaltă calitate șiîn conformitate cu cerințele și așteptările lor. Aceste companii operează cu cele mai mari unități de producție din DanemarcaItaliaMaltaLituania și China.

Sistemul utilizeaza un sistem de comunicare, intre module (mod bus), cu două fire, foarte puternic în transmiterea tuturor informațiilor necesare în automatizarea clădirilor. Datorită conceptului de „mod bus”, sistemul poate fi extins în orice moment, fără schimbări structurale importante în instalarea și gestionarea costurilor. Funcțiile pot fi ușor modificate și / sau actualizate prin intermediul software-ului în orice moment, de oriunde, si de asemenea de la distanță.  Sistemul smart-house este întotdeauna dinamic și ușor de adaptat la cerințele în schimbare și la progresul rapid de mare al tehnologiei. Sistemul smart-house oferă soluții complete de automatizare a casei, cum ar fi scenarii de iluminare, controlul unor comutari ON/OFF,  controlul temperaturii,monitorizarea si avertizarea inundațiilor și incendiilor.  Sistemul smart-house oferă, de asemenea, o soluție în cazul în care nu este posibila utilizarea cablurilor existente, în special în cazul unor renovari. Fiecare unitate wireless poate gestiona până la 250 de module, iar distanța de operare „open-space” este de 100 de metri.

Prezentare Sistem - VIDEO

 
 

Avantaje

Noul sistem de automatizare, a casei, de la Carlo Gavazzi, este evoluția sistemului cunoscut ca smart-house, un sistem care creeaza confortul necesar pentru d-voastra si cei dragi. Acest sistem combina doua elemente importante: confortul si economisirea energiei, folosind tehnologia de varf. Gama complecta de produse este proiectata in Italia. Ofera posibilitatea de a monitoriza consumul, oferind diagrame a energiei consumate, atat pe ziua in curs ,cat si pe lunile sau chiar anii trecuti. Toate aceste date  sunt usor accesibile cu ajutorul telefoanelor inteligente, PC-urilor sau tabletelor. Un mare avantaj este faptul ca, sistemul poate fi proiectat si cu dispozitive fara fir (wireless), in cazul in care nu este posibila montarea cablurilor sau nu se doresc.

Sistemul permite pornirea și oprirea consumatorilor (iluminat, aparatura electrocasnică), controlul jaluzelelor, al temperaturii, setarea unor scenarii pentru programarea consumului de energie în funcție de anumite situatii zilnice (spre exemplu, „Plecare de acasă”, „Sosire acasă”, „Privit la televizor”, „Panică” etc.), integrarea sau interconectarea cu sistemul de alarmă. Un avantaj al acesteia este flexibilitatea, putând fi upgradată pentru construirea unor soluții mai complexe, perfect adaptate nevoilor specifice ale fiecărui client. De asemenea, poate fi integrat controlul aparaturii audio-video sau al celei de aer condiționat. Un alt avantaj major pe care îl prezintă această soluție preconfigurată constă în faptul că proiectul este clar și simplu de realizat, fără riscuri de greșeli la cablare.

Exemple utilizare - Diverse aplicatii

Comunicatia prin fir sau wireless

Sistemul smart-house oferă, de asemenea, o soluție si atunci când nu este posibila utilizarea cablurilor pentru a realiza conexiunile. SH2WBU230 este generatorul pentru protocolul de comunicatie, fără fir, care poate controla întrerupătoarele de lumină fără fir și releurile de ieșire. Protocolul wireless este bazat pe standardul IEE 802.15.4 @ 2.4GhzPot fi comandate sau gestionate, pana la 250 de module cu un singur modul SH2WBU230Distanta de operare este de 100m in spatiu deschis.

Comunicatia prin fir sau wireless

Sisteme de Iluminat cu Controlul intensitatii Luminoase

Utilizatorul poate programa foarte simplu un sistem pentru pornirea / oprirea luminii, se pot crea sisteme automate pentru economisirea energiei sau se pot definii diverse scenarii pentru anumite aplicatii. Sistemul are senzor de miscare, carfe aprinde lumina doar in cazul in care este necesar. De asemenea, sistemul are si senzor pentru intensitatea luminoasa. Cand lumina scade sub un anumit nivel, care se poate definii de utilizator,se pot pornii diverse aplicatii.

Light2

 

Controlul Temperaturii

Funcția de control a temperaturii a fost dezvoltata pentru a se potrivii atat pentru case mici cat si pentru cladiri mai mari, birouri, etc. Numarul de zone poate fi programat. Deci se pot alege cate zone doriti. Controlul pentru sistemul de incalzire/racire se poate folosii pe toate sistemele (sisteme in pardoseala, convectoare, radiatoare, ventiloconvectoare, etc). Controlul se bazeaza pe un algoritm PID(in bucla). Fiecare zona poate gestiona 3 valori de referinta pentru un control cat mai exact, in functie de setarea termostatului (mod Confort, Economie sau Manual). Aceste 3 moduri de functionare pot fi programate calendaristic. Senzorul de temperatura se poate integra in Intrerupatoarele de perete, oferind astfel o solutie invizibila. Setarea temperaturilor si a valorilor de referinta sunt accesibile, folosind dispozitive inteligente.

temperatura2


Sisteme de ALARMA – Efractie, Fum, Inundatii

Funcția de alarmă avertizeaza proprietarul despre o încercare de intruziune prin trimiterea unui e-mail, sms, sau activarea unei sirene locale. Aceasta poate fi, de asemenea, monitorizata cu ajutorul telefoanelor mobile, tablet PC-uri și PC-uri. Aceasta este administrată pe zone, oferind flexibilitate maximă în instalații pentru podele sau zone predefinite cu acces special. Acesta poate fi activat printr-un cod, folosind o telecomanda sau un smartdevice. Funcția de alarma de fum detectează prezența de fum, activarea o sirenă și avertizeaza utilizatorul prin sms, e-mail sau webserver. Funcția de alarmă pentru inundatii detectează prezența apei ( a nunei scurgeri) și poate închide în consecință electro-valve. Ca și celelalte două alarme, această funcție poate fi controlata și monitorizata la distanță, prin serverul de web, cu simplitate și fiabilitate maximă.

 

alarms2

Controlul luminii natural (Ex: comanda rolete)

Cu aceasta functie se pot controla farestrele si roletele prin intermediul motoarelor AC si DC. Roletele se pot controla in functie de lumina exterioara sau de cea interioara. Utilizatorul poate controla aceste sisteme manual, prin intermediul intrerupatoarelor, sau automat in functie de anumiti parametrii care pot fi setati din soft (nivel de lumina, ploaie, vant, temperature, timp programat). Sistemul intelligent gestioneaza de asemenea perdele cu flapsuri inclinate intr-un mod foarte efficient. Roletele si ferestrele pot fi controlate individual sau in grup: aceasta alegere poate fi definita la instalarea sistemului, sau pe parcurs poate fi modificata. Ca și celelalte sisteme, această funcție poate fi controlata și monitorizata de la distanță, prin intermediul dispozitivelor smart(telefon, tableta, PC), cu simplitate și fiabilitate maximă.

rolete2

Diverse Aplicatii – Un singur click pentru mai multe aplicatii

Aceasta apliucatie este un instrument puternic oferit de sistemul smart-house: utilizatorul poate pune împreună funcțiile deja create pentru a activa / dezactiva , diverse elemente, cu doar un singur clic. De exemplu, atunci când proprietarul activează "Good Bye", secventa la ieșirea din casa lui, (aplicatia programata) activeaza automat alarma pentru intrusi , toate luminile sunt oprite, toate jaluzelele coboara jos și temperaturile sunt setate la nivelul Economic. În același mod, atunci când se întoarce acasă, prin activarea secvenței "Bine ați venit", toate luminile necesare sunt aprinse, roletele se ridica , muzica porneste în surdină sau poate fi pornit televizorul , și așa mai departe ... Nu mai există limite la posibilitățile oferite de sistemul inteligent CARLO GAVAZZI. De asemenea dimineața poate fi programat un soft care sa ridice foarte lent roletele pana la un nivel predefinit , astfel incat intensitatea luminii sa nu fie prea puternica, sa porneasca muzica la un nivel scazut, iar temperatura sa fie programata sa ajunga la un nivel de confort necesar.

secvente2

Monitorizarea Energiei si Stocarea Datelor

Sistemul smart -house citește si inregistreaza valorile energiei electrice și le afișează intr-un grafic , comparându-le cu cele din ziua precedentă , sau le prezintă în fisiere descarcabile Excel și fișiere CSV . Citirea se poate face folosind : Contor de Energie Carlo Gavazzi : informațiile sunt transmise prin intermediul protocolului RS485. SH2WEB24 poate citi date din următoarele contoare de energie :EM21 , EM23 , EM24 , EM26 , EM33 . Modulele de ieșire „Dupline” cu capacitatea de citire a energiei ( dimmer modul , modul de releu DIN - rail și Modul de ieșire releu fără fir ) : informațiile sunt transmise prin intermediul protocolului „Dupline”. Contorul de impulsuri Dupline ® șină DIN conectat la un contor de energie : informațiile sunt transmise prin intermediul protocolului Dupline . În același timp ,instalatorul poate crea o logică simplă pentru a comuta diverse sarcini, oprește automat diverse sisteme dacă puterea consumata depășește pragul setat , sau ele pot fi activate doar în funcție de un timp predefinit , la un tarif mai ieftin la energia electrică . În același format ușor de utilizat , proprietarii de locuinte pot vedea , de asemenea, consumul de gaze și apă . Ca orice valoare electrica , la sistemul inteligent se pot conecta orice valori analogice și prezentate în diverse grafice . Graficele și valorile instantanee pot fi vizualizate prin utilizarea dispozitivelor inteligente , cum ar fi telefoane mobile , tablete, PC-uri .

energie1

 


TOP