Noutati
Noutati
Promotii
Promotii
Resigilate
Resigilate
PRODUSE NOI
|
Ati uitat parola
|
Inregistrare

Home

/

Casa verde 2016 sisteme solare termodinamice

Panouri solare termodinamice,
care functioneaza si noaptea!

 

            Specialiştii în sisteme de încălzire de la Delphi Electric, prezintă sistemele solare termodinamice, o noutate pe piaţa din România. Acestea reprezintă una din cele mai economice soluţii din punct de vedere al costurilor de întreţinere şi consum, pentru prepararea apei calde şi încălzire.
 

        Sistemele termodinamice de la Delphi Electric se pot înscrie la subvenţia maximă de 8.000 RON din noul program „Casa Verde” care va fi lansat în această toamnă. De asemenea, atât modelele pentru prepararea apei calde cât şi cele de încălzire centrală se califică ca sisteme de energie regenerabilă şi de creştere a eficienţei energetice, în cazul proiectelor din fonduri europene. Sistemul este o îmbinare între un panou solar şi o pompă de căldură, utilizând o tehnologie bazată pe principiul fizicianului francez Nicolas Carnot. Panourile sunt capabile să capteze căldura din atmosferă, nu doar de la soare, chiar şi pe vreme noroasă sau ploaie, 24 ore pe zi, până la pragul temperaturii de -5°C. Sub acest prag sistemul este „ajutat” treptat de o rezistenţă electrică, făcându-l astfel funcţional 365 de zile pe an. Aspectul inovativ al acestui sistem îl prezintă fluidul ecologic care circulă în instalaţie la temperaturi foarte scăzute, permiţând o absorbţie foarte mare a energiei termice din exterior, care apoi este transferată printr-un schimbător de căldură, apei din boiler. Deoarece lichidul din interiorul instalaţiei circulă la temperaturi negative, panoul termodinamic poate capta mai multă energie din ambient decât orice alt tip de panou solar, chiar şi în zilele fără soare, inclusiv noaptea. Sistemul asigură apa caldă până la temperaturi de 55°C.

Kit ECO
Panou Solar + Unitate centrala + Boiler
Solar BOX
Panou Solar + Unitate Centrala
ECO Nomic
Panou Solar + Unitate centrala + Boiler

Caracteristici panou solar termodinamic:
> Aluminiu anodizat de culoare neagra
> Usor de transportat si instalat, doar 8Kg
> Dimensiuni: 2 x 0.8 x 0.02m
> Functioneaza 24 din 24h, 365 zile pe an
> Sunt eliminate materialele fragile, sticla, cauciucul
> Riscuti de supra-incalzire inexistente
> Rezistenta ridicata pentru medii sarate
> Riscuri de inghetare inexistente, nu necesita umplere / golire
> Instalare pe acoperis, sau vertical pe perete
> Nu necesita curatare
> Durata de viata estimata 25ani
> Nu isi pierde eficienta in timp


Ce economie realizează (costuri de intretinere zero):
> Un sistem de 250L consumă 0,39kWh în funcţionare şi produce până la 2,9kWh energie termică. Având un COP (Coefficient Of Performance) mediu de 4, care poate ajunge la 7 când panoul este expus la soare, economia rezultată este de până la 85% faţă de un sistem clasic. Amortizarea sistemului se poate face între 3 şi 6 ani, în funcţie de mărimea sa. În cazul subvenţiei prin „Casa Verde”, amortizarea se face sub un an. Durata de utilizare a echipamentelor poate depăşi 25 de ani.
 
Posibilităţi de utilizare:
1) Încălzire apă caldă menajeră
> Pentru mediul rezidenţial modelul EcoNomic are un boiler de 250L din inox şi un panou termodinamic. Există modele cu unul sau două panouri şi boiler inclus de 200, 250 sau 300L. În cazul unui boiler existent, modelul Solar Box este alegerea perfectă, fiind compus doar din blocul termodinamic cu pompă de caldură şi panoul exterior. Pentru spaţiile comerciale şi industriale, sistemul SolarBlock poate avea între 6 si 40 de panouri termodinamice exterioare şi poate încălzi un volum de 6.000L de apă, fiind pretabil la instituţii, firme, hoteluri, pensiuni şi restaurante.
2) Încălzire centrală
> Sistemul Solar Block utilizează între 6 şi 40 de panouri, în funcţie de suprafaţa încălzită (între 90m2 şi 450m2). La suprafeţe mai mari se pot combina mai multe sisteme.
3) Încălzire piscine
> Acelaşi sistem Solar Block poate încălzi piscine între 25m3 şi 180m3 cu un randament ridicat, fiind posibilă încălzirea apei chiar şi pe timpul nopţii sau pe timp noros. Funcţionează foarte bine în sistem dual (încălzire piscină – vara; încălzire centrală - iarna).
 
Detalii produs:
Această soluţie poate fi implementată atât în proiectele rezidenţiale cât şi în cele comerciale sau publice. Delphi Electric pune la dispoziţia clienţilor şi proiectanţilor, ingineri cu experienţă pentru alegerea soluţiei optime, dimensionarea şi instalarea acesteia. Optând pentru acest sistem economic veţi face o investiţie inteligentă şi durabilă, care nu va înceta să vă încânte mulţi ani de acum înainte.

Exemple Montaj
Locuinta - Cluj Napoca:
Sistem ECO 200litri instalat pentru o locuinta din Cluj Napoca. Sistemul deserveste necesarul de apa calda pentru o familie de 4 persoane.
Apa Calda Pirinei - Franta:
Un refugiu la 1800m altitudine in Pirinei. Pentru aceasta situatie speciala, a fost proiectat un sistem ECO 1500 pentru apa calda, cu 10 panouri, bine integrate in arhitectura cladirii. Sistemul deserveste camerele si restaurantul.
McDonald's Spania:
Dupa o perioada de un an in care au fost testate 3 panouri termodinamice, lantul de restaurante McDonald's a instalat inca 36 de sisteme la restaurantele lor din Spania.

TOP