> Pentru degivrarea suprafetelor exterioare se instaleaza o putere de 250 - 300 W/mp . Aceasta putere (considerata de unii mare) este necesara pentru ca sistemul sa functioneze corect chiar si la temperaturi cu mult sub punctul de inghet. De asemenea, reglarea (controlul) corecta este foarte importanta - se utilizeaza atat senzori de temperatura cat si senzori de umiditate, pentru ca sistemul sa porneasca inainte ca zapada / gheata sa se depuna, deci se realizeaza o monitorizare atat a temperaturii cat si a umiditatii.
> Daca sistemul este controlat manual de catre utilizator si este pus in functiune la momentul cand suprafata in cauza a fost deja acoperita cu un strat de zapada, aceasta topire poate dura mai mult de 12 ore (in functie de inaltimea stratului de zapada). Este necesar sa realizam caci, cablul incalzitor este plasat in sol, care are o mare capacitate de a absorbi caldura. Izolarea termica suplimentara in componenta de baza este recomandata, pentru a scurta timpul de reactie. Un timp de reactie mai mic duce la costuri mai mici privind energie electrica.
> Cablurile pot fi fixate (instalate) in nisip sub dale, in adeziv flexibil sub placile ceramice, in sapa de beton sau chiar in asfalt (doar modelele compatibile: ECOFLOOR MADPSP - rezistent la 240°C).
> Accesoriile de montaj, in principal banda metalica GRUFAST, va ajuta la fixarea cablului in stratul de ingropare. Distanta intre spire se calculeaza pe fiecare proiect in parte si valoarea aceasta este strans legata de puterea instalata pe metru patrat.
Exemplu Montaj (Degivrare cai rulare, la iesirea din garaj)